open-navfaktor-logo
search
Muzike neće nedostajati
Šta će Bosanci i Hercegovci moći gledati na domaćim televizijama u novogodišnjoj noći?
Doček nove 2021. godine po svemu će biti drugačiji nego prethodnih godina ne samo za Bosance i Hercegovce, već i cijeli svijet. 
13.12.2020. u 09:56
get url
text

Organiziranog javnog dočeka u prijestolnici, kao ni u ostalim gradovima, neće biti s obzirom na situaciju i mjere koje su na snazi zbog koronavirusa, a mnogi će ostati u svojim domovima kako zbog straha od zaraze, tako i zbog nemogućnosti da sebi priušte zabavu na nekoj od  proslava u restoranima, hotelima i klubovima koje se već uveliko planiraju i najavljuju, a neke su već i rasprodate.

Da ne zaboravimo, u slučaju novogodišnjih zabava u ovakvim objektima također je na snazi ograničen broj ljudi na jednom mjestu.

Uzevši u obzir sav haos koji vlada oko nas, proslava u kućnoj atmosferi u krugu najbližih najsigurnija je opcija, a sigurno je da će mnogi u najluđu noć ući upravo na ovaj način. Tu na scenu stupa omiljena porodična zabava - televizija, od koje građani sigurno očekuju nešto novo i drugačije, da ne kažemo spektakularno u skladu sa temom.

U potrazi za informacijama o tome na koji način će kanali javnog servisa, ali i oni privatni zabaviti i u Novu godinu uvesti stanovništvo, kontaktirali smo nekoliko televizija.

- Novogodišnji program ovaj put će se razlikovati od prethodnih jer zbog pandemije koronavirusa neće biti prijenosa sa otvorenog. Ipak, potrudit ćemo se da u dobrom raspoloženju napravimo višesatni novogodišnji program koji će obilježiti nekoliko interesantnih koncerata. Gledaoci BHT1 uživat će u nekim od najvećih hitova i dva ekskluzivna koncerta regionalnih zvijezda. U novogodišnjoj noći pripremili smo i dvosatni zabavno-muzički program čiji domaćin će biti jedan od najpopularnijih glumaca u regionu. U novogodišnjim praznicima Bosanci i Hercegovci će moći uživati u tradicionalnom koncertu u izvedbi Bečke filharmonije, a sve zahvaljujući pretplatnicima koji redovnu plaćaju RTV taksu. U programu BHT1  1. januara bit će emitirano specijalno izdanje emisije "Konačno petak" sa veoma zanimljivim gostima – kaže za Faktor Maja Miralem, urednica revijalnog i muzičkog programa BHT1. 

 

I ove godine novogodišnji program Hayat TV-a bit će izuzetno bogat, a vodit će ga Ana Bavrka i Dalila Omerović. 

- Ispratit ćemo staru i dočekati Novu godinu uz strane, ali i domaće evergrine, popularna imena bh. estradne scene, tamburaše... Gledatelje će svojim hitovima zabaviti Halid Bešlić, Hanka Paldum, Denial Ahmetović, Enes Begović, Neno Murić, Halid Muslimović, Branka Sovrlić, Adelisa Hodžić, Asim Brkan, Armin Bijedić, Kemal Hasić, Slađana Mandić, Ferid Avdić, Elma Hadžić, Amela Zuković, Hakala, Adnan Nezirov, Elvedina Šehić, Nihad Alibegović, Naida Bešlagić, Amra Halebić, Dijana Bliznac, Ramiz Selak, Šaćir Ameti, Minel Spahović, Belma Karšić, Amna Keskin, Enes Merdović, Amir Begović, Ruža Efendić, Adnan Mulahasanović, Dino Memić, Lejla Piljević, Fatmir Sulejmani, Memnun Muzaferija, Adis Škaljo, Semir Jahić... Uz njih bit će orkestar pod vođstvom maestralnog Harisa Kaltaka. U novogodišnjoj noći družit ćemo se i sa Berinom Buturovićem i njegovim bendom – rekli su nam sa Hayat televizije. 

OBN ove godine neće imati program uživo, a, kako ističu sa ove televizije, već godinama imaju najbolji filmski i serijski program za novogodišnje praznike, a tako će biti i ovaj put. 

- Slobodno možemo reći da smo po tome poznati, a uz filmove i serije možda bude i muzičkih sadržaja koje ćemo snimiti, ali to je još neizvesno - govori Dejan Ešpek, portparol OBN-a. 

Na Federalnoj TV su nam kratko rekli da je novogodišnji program još u pripremi, te da su sigurni da će svoje mjesto u programskoj šemi naći tradicionalni novogodišnji Bingo show te dosta dobrih filmova. 

Na Televiziji Unsko-sanskog kantona snimili su dio novogodišnjeg muzičkog programa u kojem je gost Halid Bešlić. 

- Uvijek se rado odazovem na snimanja novogodišnjih programa. I u 2021. godinu mnogi Bosanci i Hercegovci će ući uz moje pjesme jer ću snimati na nekoliko televizija u BiH, ali i regiona – kazao je Halid Bešlić za Faktor.  

 

Bogata ponuda spektakularnih koncerata, izvanredni filmovi, specijalne epizode skrivene kamere i drugih humorističkih sadržaja, raznovrstan program za djecu, specijalni porodični sadržaji, sve su to apsolutna garancija da gledatelji TV TK ni ove godine, uprkos svim nedaćama koje je donijela pandemija, neće ostati uskraćeni za odličnu zabavu.

- Fokus je svakako na najluđoj večeri, a u tu svrhu se vrše intenzivna snimanja i nabavka prigodnih show programa uz koje će TV TK svojim gledateljima omogućiti adekvatnu zabavu i svakako lijep bijeg od sumorne korona stvarnosti koliko je god to moguće. Ispraćaj teške 2020. godine započet će već u jutarnjim satima kroz specijalno izdanje jutarnjeg programa "Ko rano rani". U popodnevnim i prvim  večernjim satima uživo će s Trga slobode biti upućeni posljednji muzički pozdravi 2020. i najavljeni večernji show programi. Večer će TV TK otvoriti s najljepšom pjesmom, damom među pjesmama,  sevdalinkom. "Čolin novogodišnji izbor" još je jedan spektakularni show program za najveće sladokusce uz koji će gledatelji TV TK uživati u novogodišnjoj noći. Novogodišnji pir Halida Bešlića, Amele Zuković, Fatmira Sulejmanija, Rize Hamidovića, Denijala Ahmetovića i niza drugih domaćih zvijezda bit će najljepši  poziv u posljednje sate 2020. godine – kaže Kasim Softić, direktor TVTK.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.