Studen Holding uručio vrijednu donaciju vrtiću "Naša djeca" u Brčkom

Objavljeno: 14.09.17 u 11:47

Studen Holding, u čijem sastavu posluje fabrika za proizvodnju jestivog ulja Bimal i Studen-Agrana Rafinerija šećera i ove godine nastavlja sa redovnom godišnjom donacijom Javnoj ustanovi Obdanište "Naša djeca".

Obdanište "Naša djeca"
Obdanište "Naša djeca"

Studen Holding ove godine obilježava 25 godina postojanja i u okviru ovogodišnjih Dana otvorenih vrata Uprava je uručila vrijednu donaciju u vidu dječijih igrališta na otvorenom za sva četiri objekta vrtića JU Obdanište "Naša djeca".

Imajući u vidu da se uspješno poslovanje Studen Holdinga koje traje već 25 godina temelji prije svega na zaposlenima u poslovnoj grupi, a samim tim i njihovim porodicama i mališanima, strategija Holdinga oduvijek je bila usmjerena na podršku kvalitetnom razvoju najmlađih članova lokalne zajednice. Studen Holding iskazuje i neizmjernu srećnu što je broj djece zaposlenih u poslovnoj grupi iz godine u godinu viši, te je na ovogodišnjoj tradicionalnoj dodjeli novogodišnjih paketića obradovano čak 440 mališana, što je ujedno bio i najradosniji interni događaj u okviru godine, saopćeno je iz ove kompanije.

- U vremenu kada savremena tehnologija preovladava ponosni smo što kao kompanija uspjevamo da već od neformalnog obrazovanja doprinesemo da naša djeca dobiju visok kvalitet boravka u vrtićima, te da steknu socijalne vještine koje su od izuzetne važnosti za dalji razvoj i odgoj djeteta - rekao je predsjednik Uprave Studen Holdinga Ilija Studen.

Dugogodišnja saradnja Studen Holdinga i JU Obdanište rezultat je zajedničke želje da kvalitet i uslovi rada vrtića budu u skladu sa kriterijima vaspitno-obrazovne institucije i dugoročne želje ove kompanije da bude dio tima koji se zalaže da se ti ciljevi realizuju.