Sudar boksa i MMA vrijedan stotine miliona dolara: Napeto na vaganju, McGregor provocirao, Mayweather miran

Objavljeno: 26.08.17 u 02:33

Sve je spremno za borilački spektakl kojem će u noći sa subote na nedjelju svjedočiti milioni ljudi širom planete.

Amerikanac je bio potpuno miran Foto: EPA
Amerikanac je bio potpuno miran Foto: EPA

Borba stoljeća, kako su mnogi nazvali sudar boksa i MMA-a, vrijedna je stotine miliona dolara, gledat će se širom svijeta i porušit će brojne rekorde.

Odrađeno je vaganje za meč Conora McGregora i Floyda Mayweathera Jr, na kojem je Irac imao kilogram i po više od američkog boksera, ali je odmah i najavio kako će do sutra još puno više vratiti.

Meč je dogovoren za borbu na težini od 69,5 kilograma, a na kraju ni jedan bokser s time nije imao problema, nego su obojica na vagu stali ispod granice. McGregor je izvagao 69, čime je bio pola kilograma ispod spomenute granice, a nakon njega je na vagu stao Mayweather, koji je izvagao 149 lbs, odnosno nešto manje od 67,5 kilograma, piše fightsite.hr. To je Floydova normalna težina i nešto manje od kilograma ispod njegove najveće težine u karijeri, koju je postigao za meč protiv Miguela Cotta.

Nakon vaganja su se bokseri suočili, a onda i dali izjave. Mayweather je tokom "susret" bio miran, dok je Irac sve vrijeme nešto govorio. Kako se moglo čuti, spominjao je težinu svog protivnika i činjenicu kako će biti puno veći od njega u ringu. Za to cijelo Amerikac nije izustio ni jednu riječ.

Izuzetno motivirani i samouvjereni McGregor je nakon toga izjavio kako Floyd izgleda najgore što ga je ikad vidio. Da mu izgleda jadno i ispijeno te kako je već sada potrošen. Za sebe je rekao kako je u sjajnoj formi te da bi sutra u ringu mogao imati gotovo deset kilograma više nego što je imao na vaganju. Znajući da Mayweather neće vraćati gotovo ništa, ovo je strašno velika razlika.

Floyd je u svojoj izjavi samo rekao kako težine boraca ne čine borbu, nego boksersko znanje, a to je ono što će on iskoristiti za pobjedu. Uglavnom, sve je spremno i ova dva borca sutra napokon ulaze u ring!