Svađa zbog imovine: Prijavila da je Zvorničanin maltretira, dok je čekala saslušanje, on je ubio

Objavljeno: 06.12.17 u 08:38

Tragediji u Zemun Polju, u kojoj je saobraćajni policajac Miloš Jovanović (49), rodom iz Zvornika, ubio svoju bivšu djevojku a zatim sebe, prethodile su godine svađa zbog kuće u kojoj je ubijena Miroslava Stojaković (46) živjela.

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Kako Blic saznaje, ubijena Miroslava i Miloš bili su u vezi još u vrijeme dok su oboje bili u brakovima, a već neko vrijeme sudili su se zbog kuće u kojoj je ubijena živjela, a za koju je Miloš tvrdio da je učestvovao u njenoj izgradnji.

- Njih dvoje bili su u vezi nekoliko godina. Često su se svađali i mirili, a onda je izbila svađa oko kuće. Miloš je tvrdio da je kuća njegova jer je navodno uložio novac u njenu izgradnju, međutim žena je tvrdila da nije i navodno je počela da mu prijeti da će ga prijaviti policiji zbog uznemiravanja - priča sagovornik Blica upoznat sa slučajem.

Prema riječima sagovornika, Jovanović je tada pokrenuo parnični postupak da bi se utvrdilo čija je zapravo kuća. Nakon svega toga, u januaru ove godine policija je dobila poziv od Miroslave koja je tvrdila da joj Jovanović prijeti smrću.

- Govorila je da joj je rekao da će je ubiti. Tada su saslušani i on i ona. On je negirao njene tvrdnje i bila je njena riječ protiv njegove. On je u policiji tada ispričao kako je zapravo ona njemu prijetila da će ga prijaviti za uznemiravanje ukoliko bude nastavio da potencira priču o vlasništvu nad kućom - priča sagovornik Blica.

Kako objašnjava, tada je Miloš naveo i ime svjedoka koji je tog dana, kada joj je on prijetio, bio prisutan.

- To je bio njihov zajednički prijatelj. Jovanović je govorio kako je njega uvijek vodio sa sobom. Međutim, on je odbio da svjedoči jer, kako je tada kazao, bio je blizak i sa njom i sa njim, te nije želio da se miješa u njihove razmirice - kaže sagovornik.

U maju ove godine povodom ovog događaja Treće osnovno tužilaštvo uputilo je saobraćajcu poziv na saslušanje, na koje se on odazvao u oktobru ove godine.

VEZANI TEKST - Policajac rodom iz Zvornika ubio ljubavnicu, pa pucao sebi u srce

- I tada je ispričao isto što i u policiji. Negirao je sve njene tvrdnje i naveo nekoliko svjedoka koji bi navodno mogli da potvrde njegovu priču - priča izvor.

Nakon toga, kako Blic nezvanično saznaje, ubijena žena je trebala biti saslušana početkom naredne godine, međutim to nije dočekala.

- Ona je njega prijavila i 2014. godine zbog ugrožavanja sigurnosti - navodi sagovornik i dodaje da se u ovakvim situacijama, kada se ne radi o supružnicima, za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u većini slučajeva predlaže oportunitet, nakon čega osumnjičeni uplaćuje određeni novčani iznos u humanitarne svrhe.

- Za ovo krivično djelo predviđena je kazna do godinu zatvora i spada u lakše krivično djelo ukoliko je prijavljeni neosuđivan, te mu može biti predložen oportunitet. Međutim, u ovom slučaju Jovanoviću nije predložen jer je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, te je ušao u postupak i saslušan je - naglašava sagovornik.

Kako je Blic pisao, Miloš Jovanović (49), saobraćajni policajac, ubio je svoju bivšu djevojku Miroslavu Stojaković (46) pucnjem iz pištolja u glavu nasred ulice u Zemun Polju, a zatim počinio samoubistvo.

Monstruozno ubistvo dogodilo se prekjučer u 12.30 u Ulici Elija Fincija ispred broja 1a. Jovanović je bivšoj djevojci pucao u glavu na ulici i pobjegao sa mjesta zločina ka obližnjoj fabrici gdje je 15 minuta kasnije pucao sebi u srce i preminuo.

Kako su ispričale komšije ovog para, Miloš je Miroslavu godinama maltretirao dok ga ona na kraju nije prijavila.

U Ulici Alfreda Nobela u Zemun Polju, gdje je Miroslava živjela sama nakon što joj se kćerka odselila, dan nakon ubistva vladao je muk.

U kući prekoputa ubijene, gdje žive njeni rođaci, okupio se veliki broj ljudi. Jedan od ožalošćenih izašao je iz kuće i kratko rekao da je "sada kasno - nje više nema, te nema potrebe ništa komentarisati". Miroslava Stojaković porijeklom je iz sela Golubić kod Knina.