Svjetsko prvenstvo u latino plesovima: Plesni par iz Zenice predstavlja Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno: 07.09.17 u 14:08 Autor: B.M.

Zenički plesni par Iman Ramadan i Almin Omerdić predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u latino plesovima koje će biti održano 4. novembra u Rumuniji.

 

- Sama riječ Svjetsko prvenstvo dovoljno govori. Na takmičenju će nastupiti 150 parova iz cijelog svijeta koji su stekli pravo nastupa tako što su bili prvaci svoje države. Mi kao klub osjećamo se posebno počastvovani što na  prestižnom takmičenju imamo svoj par. Dio priprema obavljen je u Hrvatskoj, a drugi dio održat ćemo u Zenici - kazao je Semir Šerić trener ovog plesnog para.

Iman Ramadan plesom se bavi već osam godina i ističe kako jok je izuzetno zadovoljstvo i čast biti dio ovakvog takmičenja.

- Ovo je plod našeg dugogodišnjeg truda i rada. Ponosna sam jer jako malo parova ima priliku da ide na Svjetsko prvenstvo i drago mi je da smo se uspjeli izboriti za ovo. Mi ćemo nastojati da radimo ono što volimo i potrudit se da svoju zemlju predstavimo u najboljem svjetlu - kazala je Ramadan.

Njen partner Almin Omerdić naglašava kako je ovaj uspjeh plod dugogodišnjeg odricanja i truda ovog plesnog para koji nosi titulu aktuelnog prvaka naše zemlje.

- Sama riječ Svjetsko prvenstvo za mene je vrhunac, ne samo u plesu već u svim sportovima. Nadamo se da ćemo ući u finale među 70 najboljih parova svijeta i tako postići veliki uspjeh za našu zemlju. Ovaj odlazak prije svega rezultat je velikog rada, truda i odricanja mene i moje partnerice i garantujemo da ćemo dati sve od sebe - kazao je Omerdić.

Iz kluba ističu kako se nadaju da će gradske vlasti i privredni subjekti prepoznati trud i zalaganje dvoje mladih ljudi, te im finansijski pomoći kako bi što bolje predstavili svoj grad i svoju državu na prestižnom takmičenju.