open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Tokom dana kiša i susnježica, osjetljive osobe će osjećati tegobe
Danas će u Bosni biti umjereon do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine i u Krajni nešto manje oblačnosti. Tokom dana, u većem dijelu Bosne se očekuju slaba i povremena kiša ili susnježica.
17.03.2021. u 07:29
get url
text

Najviša dnevna temperatura će biti od dva do osam, na jugu do 12 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Tokom prijepodnevnih sati, niže temperature uz povećanu naoblaku i povremene slabije padavine, kod osjetljivih osoba uzrokovat će jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom na mjestimično jače sjeverno strujanje. Na jugu sunčanije, ali također prohladno. Opšta slika će, uz porast temperatura, biti ljepša u drugom dijelu dana.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Poslijepodne i večernjim satima, u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica i snijeg.

I u petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od nula do četiri, a najviša dnevna od 5 do 11 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.