Trebinje dobija konkurenciju: Načelnik Vrgorca najavio gradnju aerodroma

Objavljeno: 10.01.17 u 11:42

Načelnik Vrgorca Ante Panić najavio je izgradnju aerodroma u tom hrvatskom gradiću i to međunarodnog.

Lokacija na kojoj bi načelnik Vrgorca gradio aerodrom FOTO: SD
Lokacija na kojoj bi načelnik Vrgorca gradio aerodrom FOTO: SD

Aerodrom bi, kazao je prvi čovjek Vrgorca, bio veći od dubrovačkog i splitskog. Pranić tvrdi da su mu se prije par mjeseci obratili investitori zainteresirani za gradnju aerodroma na lokaciji Dragljane-Kozica–Rašćane.

- Dok su se vozili po autocesti ugledali su idealnu lokaciju, 20 kilometara od Vrgorca. Tražili su tri kilometara ravnog terena za pistu i tu su ga našli. Dolazili su više puta, a posljednji put u društvu geodeta opremljenih bespilotnim letjelicama – kazao je za Index.hr Pranić.

Pranić u izjavi za Slobodnu Dalmaciju tvrdi da bi taj aerodrom podigao turistički potencijal cjelokupne Dalmacije, otoka, Makarskog primorja i Vrgoračke krajine “na entu potenciju”, a Vrgorac bi postao saobraćajno središte Dalmacije te bi utjecao i na razvoj zapadne Hercegovine.

Teren je, smatra načelnik Vrgorca, idealan. Nalazi se u kotlini uz granicu s parkom prirode Biokovo zaklonjen od jakih udara vjetra. Zemljište je uglavnom državno, a prostor slabo naseljen. Pranić kaže kako će se popričati sa lokalnim stanovništvom oko projekta koji bi, smatra, potpuno preporodio Vrgorac i okolni kraj.