Tuga u Fojnici: Hiljade ljudi na dženazi tragično stradalom Arminu Merdžaniću

objavljeno: 16.07.2018. u 22:45

U haremu Mekuše u Prokosu danas je, poslije ikindije namaza, obavljena dženaza tragično stradalom Arminu Merdžaniću. Dženazi je prisustvovalo više hiljada ljudi, Fojničana, ali i onih iz drugih gradova.

Tuga, plač i žalost se mogla osjetiti čitavim putem od džamije u Ragalama do harema u Prokosu.

Dženazu namaz je predvodio prof. Senahid ef. Mihaljević. Pored fojničkih imama, dženazi je prisustvovao i predsjednik Ilmijje Mensur ef. Pašalić, te glavni imam MIZ Kiseljak Kenan ef. Bajrić.

Dženazi su prisustvovali i brojni prijatelji Arminovog oca Salkana - premijer SBK Tahir Lendo, direktor Razvojne Banke u FBiH Salko Selman, načelnici opština Travnik, Jajce, Gornji Vakuf, Busovača, Goražda, Dževad Mlaćo, Bajro Makić, Advan Akeljić, Mirsad Mujić, Safudin Čengić, Alija Budnjo i brojni drugi, piše Mahalla.ba.

U ime Hasana Cana, dženazi je prisustvovala i delegacija iz Turske na čelu sa Mesutom Ozdemirom.

Armin je stradao u stravičnoj nesreći koja se u subotu rano ujutro dogodila na cesti Fojnica - Nadbare, kada je "audi", kojim je upravljao I. S. iz Fojnice izletio s ceste. Vozač je teško povrijeđen i njemu je ljekarska pomoć najprije pružena u Domu zdravlja u Fojnici, nakon čega je prebačen u KCUS, gdje je zadržan na liječenju. U blizini vozila pronađen je Armin Merdžanić (19), kojem, nažalost, nije bilo spasa. 

VEZANI TEKST - U nesreći kod Fojnice poginuo sin ministra u Vladi SBK