open-navfaktor-logo
search
Uskoro puni 80
U Austriji spremili posebnu rođendansku čestitku za Ivicu Osima
Da se treba ustati kada se spomene njegovo ime u Grazu, ali i Austriji, već odavno znaju kada izgovaraju ime legendarnog Ivice Osima, spasitelja bosanskohercegovačkog fudbala, koliko god to nekome bilo teško prevaliti preko usta.
24.04.2021. u 09:24
get url
text

VEZANI TEKST - U Austriji ga cijene mnogo više: Ivica Osim na klupi idealnog tima Bundeslige s kraja prošlog stoljeća

Gospodin koji je prije desetak godina založio svoje ime i obraz kako si stvari pokrenuo s mrtve tačke nakon što je FSBiH suspendovan od strane UEFA-e i FIFA-e 6. maja će proslaviti svoj 80. rođendan.

Otkako se pojavila pošast zvana koronavirus Švabo ne mrda nigdje iz svog doma u Grazu, a u rodnoj mu Bosni i Hercegovini i Sarajevu ime spomenu uglavnom kad je potrebno jeftino zaraditi koji politički i osigurati koji glas više za sljedeće izbore.

Za razliku od rodnog mu grada u Grazu već godinama postoji inicijativu kojom Straussu još za života žele dodijeliti jednu od ulica.

Koliko ga u Austriji vole, respekutuju i uvažavaju najbolje govori i to da će u nedjelju od 18 sati biti prikazan dokumentarni film o Ivici Osim pod nazivom "Ivica Osim - jedna legenda puni 80 godina".

Film posvećen Ivici Osimu, koji je nedavno proglašen najboljim trenerom u Austriji u posljednjem desetljeću prošlog stoljeća bit će prijakazan na nacionalnoj televiziji ORF.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.