open-navfaktor-logo
search
Šta kažu iz Tužilaštva KS
U Sarajevu danas protesti "Pravda za Dženu Gadžun"
U Sarajevu će se danas sa početkom u 14 sati održati protesti "Pravda za Dženu Gadžun" koji organizira porodica tragično preminule dvoipogodišnje djevojčice.
18.02.2022. u 10:00
get url
text

Učesnici protesta, kako je najavljeno, okupit će se ispred BBI centra a zatim će otići pred zgradu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je ranije za Faktor kazala majka djevojčice, Amila Gadžun, na ovaj korak ih je potaknula šutnja iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Ništa nam ne javljaju, još nemamo informacija. Posljednja informacija koju imamo jeste da se čeka na nalaz vještaka. Još ne znamo ko je odgovoran - kazala je ranije za Faktor Amila Gadžun.

Kako saznajemo organiziran je i besplatan prijevoz od Bilješeva, mjesto na području općine Kakanj, do Sarajeva, kojim će na proteste stići svi oni koji žele dati podršku porodici a nisu iz Sarajeva.

VEZANI TEKST - Sutra protesti u Sarajevu: Porodica traži pravdu za svoju Dženu, šta kažu iz Tužilaštva KS

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo kazali su:

- Tužilački tim koji je formiran zbog hitnog rada na predmetu u vezi s liječenjem i smrti djevojčice, intenzivno i prioritetno postupa u predmetu. Do sada je poduzeto više radnji dokazivanja, izdate su naredbe za vještačenja koja su u toku. Daljnje radnje u postupku ovise o rezultatima vještačenja.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, također je dodala da zbog zaštite postupka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, Tužilaštvo KS u ovom momentu ne može davati više informacija.

Podsjećamo, djevojčica Džena preminula je nakon operativnog zahvata u privatnoj poliklinici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.