U Sarajevu niče novi kompleks tornjeva, ali investitor ne mari za profit

Objavljeno: 24.05.17 u 09:37

Saud Alanazi, vlasnik Malak Group, najavio je izgradnju velikog kompleksa u glavnom gradu BiH za narednu godinu.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Malak Group je proteklih godina uložio desetke miliona maraka u BiH. Kompanija je izgradila luksuzni hotel na Ilidži te je kupila propalu drvnu industriju Janj u Donjem Vakufu gdje je pokrenula proizvodnju i zaposlila stotine ljudi.

- Imam veliki komad zemlje u Sarajevu, oko 50 dunuma i moja kompanija planira izgraditi kompleks tornjeva i šoping centara, te se nadam da će ovaj projekt biti ostvaren već naredne godine - kazao je Alanazi govoreći jučer na Sarajevo Business Forumu, prenosi Biznisinfo.ba.

Na osnovu svojih iskustava, pozvao je sve investitore da dođu i investiraju u BiH, zbog brojnih pogodnosti, ali i nerazvijenosti određenih grana privrede. Zbog toga je, smatra Alanazi, BiH jedna od idealnih država za investiranje, posebno u sektor hotelijerstva i poljoprivrede. Također, istaknuo je kako, iako ima nedostataka u pravnom okviru, njegove investicije dobijaju punu podršku.

- Investirao sam u ovu zemlju prije četiri godine, kada sam izgradio luksuzni hotel u Sarajevu. Također, investirao sam i u drvnu industriju u Donjem Vakufu. Moj glavni cilj u ovoj zemlji nije zarađivanje novca, zarađujem ga već širom svijeta. Ovdje sam došao kako bih otvorio što više radnih mjesta. U Donjem Vakufu imamo ih 200, u Sarajevu 100, a značajan je i broj zaposlenih u sektoru nekretnina - kazao je Alanazi.