Upoznavanje poslije 24 godine: Kada je Draženova majka zagrlila Hilal, plakala je cijela Turska!

Objavljeno: 14.06.17 u 16:05

Majka legendarnog košarkaša Dražena Petrovića, Biserka, upoznala se u Istanbulu sa turskom igračicom Hilal Edebal, koja je bila u automobilu u kojem je poginuo njen sin.

Petrović i Edebal: Potekla je rijeka suza
Petrović i Edebal: Potekla je rijeka suza

Dražen Petrović je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. godine. Za razliku od ostalih hrvatskih reprezentativaca, koji su se u Zagreb vraćali avionom, Dražen je na put krenuo automobilom sa djevojkom, nemačkom manekenkom i košarkašicom Klarom Šalanci, koja je bila za volanom. Tragedija se dogodila na autoputu u Nemačkoj.

Klara je vozila crveni golf, a Dražen je spavao na mjestu suvozača. Oni su udarili u kamion koji se isprečio na putu. Klara ga nije videla pošto je bila slaba vidljivost.

Dražen Petrović je poginuo, a Klara je prošla sa povredama. U automobilu je bila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je sedela na zadnjem sedištu i koja je zadobila teške povrede. Hilal je bila Klarina prijateljica, koja je bila u automobilu da bi joj pravila društvo.

-Želja mi je bila da dođem u Istanbul i upoznam košarkašicu koja je bila sa Draženom u autu - izjavila je Biserka Petrović.

Želju joj je ispunila TV stanica TRT Vorld. Novinarka ove televizije Semra Hunter dovela je Biserku Petrović u Istanbul, gde je upoznala Hilal.

Susret je bio veoma emotivan, a Hilal je priznala da joj je poslije nesreće bilo teško te da je čak pokušala i da se ubije.