Ušao u historiju: Niko kao Iker Casillas (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.17 u 14:02

Iker Casillas jedna je od najvećih golmanskih legendi svih vremena. Potvrđuju to i brojke.

Casillas je protiv Juventusa ušao u legendu Foto: EPA
Casillas je protiv Juventusa ušao u legendu Foto: EPA

Protekle sedmice postavio je lični rekord, jer je u 36. godini života prvi put u jednoj sezoni došao do 16 utakmica u nizu bez primljenoga gola.

Sinoć je Caillas postavio i jedan rekord u evropskim takmičenjima. Postao je igrač s najviše utakmica u evropskim kupovima u historiji.

Dva mjeseca prije 36. rođendana, golman Porta nastupom u revanš meču osmine finala Lige prvaka kod Juventusa stigao je do brojke 175 utakmica, najviše u historiji.

Najveći dio utakmica u Evropi odigrao je tokom 16 godina provedenih u Realu, s kojim je uzeo i dva evropska Superkupa, a sve je počelo u septembru 1999. godine, kada je s 18 godina i tri mjeseca imao vatreno evropsko krštenje, utakmicu kod Olympiacosa u kojoj je primio tri gola, 3:3.

Da se mlade i talentovane golmane vrijedi istrpiti pokazao je kraj spomenute sezone. Nakon što je u prvih šest utakmica primio čak 15 golova, na kraju sezone osvojio je Ligu prvaka. I to samo četiri dana nakon 19. rođendana. Tada je kao najmlađi golman igrao u finalu, u kojem je njegov klub slavio 3:0 protiv Valencije.