open-navfaktor-logo
search
Grad Sarajevo poklanja
Uskoro nova pjesma o Sarajevu, a autor je Dino Muharemović
Sarajevo je moj grad, pa tako i moja vječna inspiracija, kaže Dino Muharemović, autor nove pjesme o glavnom gradu Bosne i Hercegovine koja će uskoro biti objavljena u javnosti.  
02.04.2020. u 12:07
get url
text

Kako Faktor saznaje, riječ je o poklonu Gradske uprave Grada Sarajeva građanima glavnog grada, a povodom dva velika datuma - 5. aprila, Dana obilježavanja opsade Sarajeva 1992-1995, i 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.

Saznajemo da se radi o potpunom novom projektu u koji su uključeni dokazani autori i muzičari, a pjesma i spot, koji su u finalnoj fazi izrade, donose novu dimenziju ljubavi prema Sarajevu. Muharemović, kao autor teksta potvrđuje ove informacije, ali ne želi otkriti sve detalje ovog projekta.

- Posebna emocija zasigurno je najupečatljivija karakteristika ove pjesme. Duša sarajevska je nesalomljiva. Kako se kaže u pjesmi, "zar se iko može naljutiti na Sarajevo?" – ističe autor teksta.

Muharemović napominje da je pjesma je nastala neposredno pred pandemiju korona virusa, ali je u u ovom okolnostima dobila još jednu novu i neočekivanu dimenziju.

- Da, sada je dobila i jedno novo značenje da će Grad savladati i ovu pošast i iz nje izaći još ljepši - dodao je Dino.

On naglašava da se radi o projektu Grada Sarajeva i da to ima posebnu poruku.

- Gradonačelnik svakim svojim projektom pokazuje koliko mu je stalo do Sarajeva i njegovih građana. Raditi na jačanju svjesnosti i zajedništva, posebno u ovako teškim vremenima, jedan je od važnih zadataka Gradske uprave i na tome im čestitam – ističe Muharemović.

Prema njegovim riječima, bit će riječ o vrhunskoj produkciji i nenadmašnom sarajevskom talentu.

- Saradnja sa ekipom koja je radila na ovom projektu je izvrsna. Moji dragi prijatelji i kolege Adnan Zilić, autor muzike, i Mahir Sarihodžić doprinijeli su da dobijemo jednu ovakvu pjesmu, kao i svi ostali sjajni muzičari koji su bili angažirani na njoj – dodaje Muharemović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.