Užas u Subotici: Trojica dječaka pretukla i silovala djevojčicu

Objavljeno: 18.04.17 u 11:59

Trojica maloljetnika I. H. (15), P. S. (15) i A. B. (14) uhapšeni su jer su silovali i tukli djevojčicu od 12 godina.

Subotica: Maloljetni prestupnici dugo su terorizirali građane
Subotica: Maloljetni prestupnici dugo su terorizirali građane

Njih trojica su u društvu još jednog maloljetnika (12) djevojčicu fizički zlostavljali na periferiji grada, nakon čega su je i silovali. Djevojčica je sve ispričala ocu iako su joj dječaci zaprijetili da će je ubiti ako ih bude prijavila.

Subotička policija potvrdila je da se krivično djelo dogodilo prošle sedmice, a kako Blic nezvanično saznaje, počinili su ga maloljetnici koji su uhapšeni, jer su u subotičkom naselju Radijalac napali ženu i strgli joj lančić s vrata, a tri dana prije tog razbojništva napali su i jednog čovjeka kome su oteli novac.

- Trojica maloljetnika su u pritvoru. Tužilac im stavlja na teret krivična djela razbojništvo  i silovanje. Postoje još tri maloljetnika koji se brane sa slobode, ali se oni terete samo za razbojništvo, ne i za silovanje. Osnov za određivanje pritvora je opasnost od uticaja na svjedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog djela. Određen im je pritvor do 30 dana – kažu u Višem sudu u Subotici.

Sudija za maloljetnike u Višem sudu vodi istragu za silovanje i razbojništvo, a sva trojica uhapšenih imaju za sobom gomilu krivičnih djela, uglavnom za krađe. Najmlađi među njima, pošto ima samo 12 godina, vodi se kao neodgovorno lice i može biti jedino svjedok o izvršenju krivičnih djela.

Trojica silovatelja su prvo uhapšeni zbog razbojništava i dok se odlučivalo o pritvoru stigla je i druga prijava za silovanje.

Nakon što je sve ispričala ocu, koji je odmah prijavio slučaj policiji, djevojčica je u pratnji odvedena u bolnicu na pregled. Poslije višesatnog pregleda i razgovara sa stručnjacima ona je puštena kući.