Velika sramota za NBA prvaka

Objavljeno: 08.09.17 u 14:14

Golden State Warriorsi su prošle sezone dokazali da igraju najljepšu košarku u NBA ligi nakon što su u finalnoj seriji porazili ekipu Cleveland Cavaliersa.

Ratnici su tako ispunili obećanje dato navijačima da će titulu vratiti u Oakland, no čini se da održavanje obećanja po pitanju nekih drugih stvari baš i ne ide od ruke Joeu Lacobu. Naime, vlasnik Dubsa obećao je navijačima da će platiti troškove pobjedničke parade kako novac ne bi mogao ići iz džepa poreznih obveznika.

Prošla su tri mjeseca od tog obećanja, a Warriorsi nisu uplatili ni cent u gradski budžet Oaklanda.

- Gotovo tri mjeseca nakon što su pometeni svi konfeti s ulica Oaklanda, a Kevin Durant i Steph Curry već se odavno nalaze na godišnjem odmoru, Golden State nije uplatio ni cent za svoje festivalske aktivnosti. Trošak parade ove godine koštao je grad 816 hiljada dolara, a još se čeka da Warriorsi podmire svoj dio troška za paradu iz 2015. godine, koji iznosi malo manje od 250 hiljada dolara - prenosi East Bay Times.

Rok za plaćanje troškova istekao je prije više od dvije sedmice (18. august), a tamošnju javnost zanima zbog čega Warriorsi još nisu platili račun za koji su se sami gurali da će podmiriti, kao poklon navijačima.

Zanimljivo da se iz klupskog rukovdstva još niko nije oglasio, što samo dodaje negativan publicitet na jednu od omiljenijih franšiza u NBA ligi koja će na plaće igrača u narednoj sezoni protrošiti oko 126 miliona dolara.