open-navfaktor-logo
search
Reagirali
Vlada pojasnila: Ovo nije budžet Fadila Novalića, nego budžet FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine reagirala je povodom, kako kažu, neistinitih tvrdnji pojedinih političkih stranaka u vezi sa usvajanjem budžeta FBiH.
01.04.2022. u 17:53
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković ima problem s računanjem: Odakle 15 HDZ-ovaca u Domu naroda, kako je 23 jednako 31?

Iz Vlade ističu da su neistinite tvrdnje koje su neke političke stranke iznijele danas u javnost u vezi sa postupcima premijera Federacije BiH Fadila Novalića prilikom usvajanja historijski rekordnog budžeta Federacije BiH za 2022. godinu.

- Javnost treba znati da to nije budžet Fadila Novalića, nego budžet Federacije Bosne i Hercegovine, koji je na sjednici Vlade Federacije BiH jednoglasno usvojen i kao takav upućen u parlamentarnu proceduru. Podsjećamo da Vladu Federacije BiH čine ministri iz reda SDA, HDZ, SBB i NiP - navodi se u saopćenju.

Odgovornost premijera i Vlade Federacije BiH završila je premijerovim izlaganjem budžeta poslanicima Zastupničkog doma i delegatima Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a na kojima je bila odluka da li će, kada i u kojem obliku usvojiti Budžet.

- Podsjećamo da je Ustav Federacije BiH jasno propisao da Predsjednik Federacije BiH raspušta oba doma Parlamenta FBiH kada oni ne uspiju donijeti budžet prije početka budžetske godine, a to je danas - kažu iz Vlade FBiH.

VEZANI TEKST - Novalić o budžetu: Za Konakovića je ovo viša matematika, on je učio kolut naprijed i nazad

Kako dodaju, ovu priliku koriste da se u ime penzionera, boračke populacije, vojnih i civilnih invalida i svih drugih korisnika budžeta Federacije BiH, zahvali onima koji su odgovorno obavili svoju dužnost poslanika i delegata i glasali za budžet Federacije BiH.

- Politikama kojima je očigledno bio cilj stvaranje haosa i bezvlašća sa nesagledivim posljedicama, ne preostaje ništa drugo, nego da i dalje šire neistine kojima nastoje zbuniti i obmanuti javnost.

Za sve javno iznesene teške optužbe temeljene na neistini, odgovornost će biti zatražena pravnim putem - zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.