open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači, oprez: Poledica i magla, na putu Ljubuški - Vitina saobraća se jednom trakom
Zbog puknute glavne vodovodne cijevi na magistralnom putu Ljubuški - Vitina, kod mjesta Radišići, nakon višesatne obustave, od jutros se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja.
24.11.2020. u 07:53
get url
text

Na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima u jutarnjim satima moguća je mjestimična poledica. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Magle ima mjestimično na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog izvođenja neophodnih radova za danas je planirano zatvaranje preticajne trake na autoptu A1, smjer Zenica - Kakanj, u blizini petlje Kakanj.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Sarajevo - Tuzla, Jajce - Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk - Međugorje (crna tačka Potpolje), Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.