- Dragi navijači, ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini, nakon 12 godina došlo je vrijeme da se oprostim od dresa naše reprezentacije. Dobro sam razmislio o ovoj odluci i utvrdio da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađim generacijama koje dolaze. Ova odluka nema nikakvu pozadinu, niti je plod nekog sukoba - poručio je Vranješ u poruci koju je objavio Rukometni savez Bosne i Hercegovine.

- Za ovih 12 godina stekao sam mnoga prijateljstva, kako među igračima, trenerima, tako i među našim navijačima. Na svako okupljanje sam dolazio sa istom željom i uzbuđenjem da predstavljam svoju zemlju na najbolji mogući način. Ponosan sam što sam sa reprezentacijom izborio plasman na tri velika takmičenja i što sam bio dio prve generacije, koja je izborila plasman u Katar 2015. godine.

Igranje za reprezentaciju me usmjerilo u sportskom i privatnom životu. Trudio sam se da uvijek pružim maksimum, u svakoj utakmici, u svakoj minuti koju sam provodio na terenu.

VEZANI TEKST - Prce se oprostio: Nikola, hvala ti!

- Koristim ovu priliku da se zahvalim, prije svega, našim navijačima koji su uvijek bili uz nas i kad je bilo dobro i kad je bilo loše, koji su prelazili brojne kilometre da nas podrže. Hvala i svim selektorima sa kojima sam sarađivao - Halidu Demiroviću, Draganu Markoviću, Vojislavu Rađi, Bilalu Šumanu i Ivici Obrvanu.

Sa svima njima sam imao izuzetno korektan odnos i od svakog sam ponešto naučio. Hvala mojim saigračima za sve što smo prošli zajedno, svi će mi oni ostati prijetelji za cijeli život. Uvijek ću biti biti navijač naše reprezentacije i vjerujem da će Bosna i Hercegovina nastaviti da se plasira na velika takmičenja - poručio je na oproštaju  Vladimir Vranješ.

Vranješ je dres BiH nosio 12 godina, odigrao je 82 utakmice i dao 132 gola.

Od dresa s nacionalnim grbom odlučio se oprostiti i Nikola Prce.