Istovremeno, iz "Trojke" su saopćili da su "mnogi predstavnici opozicije" napustili skup zbog SDA, navodeći da "kao što redovno na mišiće i zloupotrebama kidnapuju volju građana na izborima, SDA je isto pokušala učiniti i sa protestima građana". Skup su napustili jer se prisutnima obratio predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, nakon što to nije dozvoljeno Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a.

- Upravo sam bio na protestima ispred OHR-a. Nermin Nikšić je želio da se obrati, ali osobe koje su držale mikrofon nisu dopustile ni njemu, ni bilo kojem drugom političaru. Rekli su da će dozvoliti obraćenje samo Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću - članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je logično.

Šefik Džaferović je sam, bez ikakve pompe, prišao i rekao da će se obratiti OHR-u i visokom predstavniku. Neposredno pored mikrofona, u prvom redu, bili su prisutni funkcioneri stranaka okupljenih oko (Denisa) Bećirovića. Nakon što je Šefik Džaferović uzeo mikrofon, članovi i funkcioneri tih stranaka počeli su se derati i dobacivati.

Najglasniji u tome je bio predsjednik SDP-a Nikšić i ljudi oko njega poput Adnana Štete, kao i Fuad Kasumović.

VEZANI TEKST - Trojka saopćila zašto su "mnogi predstavnici opozicije" napustili protest pred OHR-om

Moram biti iskren, Radončić je jedini od njih govorio kako se član Predsjedništva treba obratiti. Nakon što nisu dobili efekat koji su željeli, napustili su proteste demonstrativno! 

Sramotno je to kakvo nepoštovanje su iskazali prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine - bez obzira iz koje stranke on dolazi. Time su, zapravo, iskazali nepoštovanje prema svojoj državi koju bi da vode. Time su, zapravo, iskazali nepoštovanje prema sebi samima. Kako očekivati da nas drugi poštuju?

Tužan sam zbog ovoga čemu sam svjedočio, posebno jer je danas dan u kojem smo svi trebali pokazati ozbiljnost i jedinstvo. Bilo kako bilo, ako izuzmemo političare, građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine pokazali su danas da neće mirno gledati pokušaje daljnje podjele naše Domovine, a to je najvažnije.

P.S. Pojedini mediji, a prije svih N1, su prenijeli informaciju da sam se ja posvađao sa "borcem Armije RBiH", međutim prava istina je da sam reagovao na primitivne ispade i uvrede izvjesnog Smaje Dogloda, desne ruke Fuada Kasumovića - o čijem liku i djelu sam dobio poruku odmah nakon teksta N1 - napisao je Zahiragić.