open-navfaktor-logo
search
Prolongiran spektakl
Zašto odmah ne mogu vratiti novac: Fanovi Stinga strahuju da će se ponoviti scenario Pavarotti
Sarajevski koncert muzičke zvijezde Stinga, koji je bio zakazan za 19. mart, prolongiran je za jesen. 
18.02.2022. u 16:45
get url
text

Organizatori su u šturom saopćenju za javnost, pravdajući se da koncert odlažu zbog dodatnih restrikcija zbog koronavirusa, pojasnili i da će naredne sedmice biti objavljen novi datum sarajevskog koncerta.

VEZANI TEKST - Sting neće održati koncert u Sarajevu 19. marta, nastup prolongiran za jesen

- Svi oni koji budu željeli refundirati novac od ulaznica, mogu to učiniti sedam dana od dana objave novog termina – poručio je u saopćenju za javnost Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon, koja je organizator koncerta Stinga.  

Redakciji Faktora javilo se nekoliko građana sa pitanjem zašto ne mogu odmah vratiti karte i dobiti natrag svoj novac. Neki od njih kažu da im jesenji termin ne odgovora, a drugi su otvoreno izrazili bojazan da bi se ponovo mogao desiti scenarij sa koncertom Luciana Pavarottija iz 2006. godine, kada organizatori, otac i sin Baškim i Arian Šehu, nikada nisu refundirali novac ljudima koji su kupili karte, a muzički spektakl nikada nije održan.

Odgovor na ova pitanja tražili smo od Une Bejtović, čija agencija je zadužena za odnose sa javnošću za ovaj muzički spektakl. Ona nam je kratko odgovorila da su sve rekli u jučerašnjem saopćenju.

Željeli smo saznati kada će se novac od karata početi vraćati i od Bobana Milošeskog ili nekog odgovornog iz produkcijske kuće Avalon, ali na njihovoj web stranici nismo pronašli kontakt telefon.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.