Skupština KS

Zastupnici pitaju Fortu i Mandića kako je zaposlena sestra zastupnice Naše stranke

Objavljeno: 19.11.2019. u 11:47

Zastupnica Hodžić na današnjoj sjednici postavila je pitanje premijeru Edinu Forti i zatražila je njegov usmeni odgovor

Zastupnica Admela Hodžić

FOTO: Muhidin Živojević

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Admela Hodžić (SDA) na današnjoj sjednici postavila je pitanje premijeru Edinu Forti i zatražila je njegov usmeni odgovor.

-Je li tačno da ste zaposlili sestru zastupnice Naše stranke Nejre Dizdarević u KJKP Rad, čija je direktorica Vera Arnautović postavljena na tu poziciju ispred Naše stranke, a u raspodjeli šestorke, što je eklatantan primjer nepotizma – pitala je Hodžić.

Podsjećamo, Ena Avdibegović, sestra zastupnice Naše stranke u Skupštini KS Nejre Dizdarević, zaposlena je nedavno u KJKP Rad na radno mjesto stručni saradnik za pravne poslove.

I zastupnik Vibor Handžić (Naša stranka) ponovio je pitanje i zatražio usmeni odgovor ministra komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđana Mandića. 

- Postavljam pitanje koje je postavila zastupnica Admela Hodžić da mi se da odgovor u vezi sa zapošljavanjem sestre zastupnice Dizdarević - kazao je Handžić.

VEZANI TEKST - Borba protiv nepotizma na čekanju: Sestra zastupnice iz KS dobila posao u KJKP Rad

VEZANI TEKSTVreto o zapošljavanju sestre zastupnice Naše stranke: Ovakve stvari su nedopustive

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije