Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga

Objavljeno: 12.10.17 u 16:22

Na Merhemića trgu u sarajevskoj općini Centar radnici firme Bosman završili su postavljanje granitnih ploča na površini od 600 metara kvadratnih.

Još uvijek traju radovi na sanaciji i uređenju ovog trga na Ciglanama koji finansira Općina Centar sa 286.222 KM.

Završena je i izgradnja stepeništa i pristupne rampe za nesmetan prolazak osobama u invalidskim kolicima. Stepenište i pristupna rampa su obloženi novim kulir pločama otpornim na sve vremenske uvjete.

Ugrađeni su i slivnici, zasađeno dekorativno drveće i postavljen parkovski mobilijar. Pri kraju je izrada metalne konstrukcije na kojoj su postavljene brisoleje kao zaštita od sunca, te još treba završiti polaganje ploča u novoizgrađenoj fontani koja je postavljena na sredini obnovljenog dijela trga. Nova fontana će imati šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda a bit će ugrađena i led rasvjeta.

Realizacijom ovog projekta, osim lijepo uređenog centralnog dijela Merhemića trga, bit će onemogućen ulazak i prolaz motornim vozilima kako bi se spriječila oštećenja novih ploča na obnovljenom trgu, što je bio problem tokom svih prethodnih godina. Izuzetak čine dostavna vozila koja će imati posebna odobrenja koja će važiti u tačno utvrđeno vrijeme za dostavu, saopćeno je iz Pres-službe Općine Centar.