Ova informacija potvrđena je za Faktor iz Tužilaštva KS.

- Formiran je predmet koji je u fazi provjere navoda iz prijave - naveli su.

Na spornom snimku sa zvanične sjednice nadzornog odbora TVSA čuje se kako pomenuti razgovaraju o konkursu u TVSA, koji se navodno pokušavao prilagoditi željama tada vladajućih struktura, odnosno tadašnje "Šestorke" koju su činili NiP, SDP, Naša stranka, SBB, DF i NLB. 

VEZANI TEKST - Vlastimir Mijović za Faktor: Forto bi najviše volio da odlučuje o svakom radnom mjestu na TVSA

- Sad je na nama da odlučimo s obzirom da Vlada ima neku namjeru da postavi te čelne ljude. Do sad nisu ništa riješili. Bojim se da ako mi sada raspišemo konkurs odmah sutra, da oni to neće riješiti i da onda mi postavljamo ljude ili da poništavamo konkurs. Možda je varijanta da odmah sutra raspišemo konkurs, pa da ga poništimo - govori Vlastimir Mijović.

- Kada je u pitanju imenovanje, političko, nepolitičko, mi ćemo obavijestiti one koji su nas postavili za vršioce dužnosti da će biti raspiran konkurs. Vi gospodo ako hoćete da dovedete izvršnog direktora programa recite mu da se prijavi na konkurs - odgovorio je Pindžo. 

Na Općim izborima 2018. godine Pindžo je bio na listi Naroda i pravde za Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, dok je Vlastimir Mijović bio na listi SDP-a.