navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Legendarni roker

Željko Bebek odmarao sa porodicom u BiH: Za sada uspješno bježimo od koronavirusa

Legendarni roker Željko Bebek nakon odmora na Kupresu kratko je predahnuo sa porodicom u Sarajevu, a potom je nastavio put u Zagreb.

Objavljeno: 21.01.2021. u 14:43
get url
text

- Nije potrebno pričati o mojoj vezi sa Sarajevom. Za šeher me vežu brojne uspomene i prijateljstva. Uvijek se vratim u lijepe trenutke 70-ih i 80-ih godina, na lijepa rokerska vremena. Na samim muzičkim počecima nekako mi je bilo najljepše. Nažalost, ove godine nećemo na tradicionalno skijanje na Bjelašnicu i Jahorinu, jer ima puno ljudi i velike su gužve – kaže na početku razgovora za Faktor Željko Bebek koji nam je pozirao na ulicama Sarajeva i ispred Vječne vatre.

Kako govori pjevač fenomenalnog i jedinstvenog glasa, na Kupresu imaju vikendicu i tamo su proveli nekoliko sedmica.

- Na neki način bili smo u pravoj izolaciji. Zbog koronavirusa smo samo skijali i uživali u prirodnim ljepotama. Za sada uspješno bježimo od koronavirusa. Pazimo jedni na druge i poštujemo naredbe nadležnih. Na Kupresu je bilo dovoljno snijega za sport i bez gužvi. Izbjegavali smo kontakt sa ljudima i nismo išli u restorane i kafiće. Sve smo spremali sami sebi za jelo i piće – nastavlja nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta.

Kao i brojnim kolegama širom svijeta, mnogo mu nedostaju koncerti i druženja sa publikom.

- Uskoro će puna godina da nismo imali koncerte. Ali, šta je tu je. Na određen način sada smo u prilici da odmorimo od teških putovanja, ali i da publiku odmorimo od naše svakodnevne prisutnosti. Kada sve ovo sa koronom prođe, krenut ćemo iznova – mišljenja je Željko.

Bebek će publiku uskoro obradovati novim pjesmama.

- Na proljeće ću objaviti 2-3 nove kompozicije. Novost u svemu tome je da će uz mene biti i moj sin Zvonimir na gitari. Uskoro ćemo objaviti i jedan duet, da svijet čuje kako Zvone pjeva. Sarajevo i Bosna i Hercegovina su velika riznica muzičkih talenata. Tu je u mom društvu i moja draga prijateljica Ema Burnazović od koje očekujem mnogo i da će napraviti veliku karijeru - kaže pjevač.

Prilikom šetnje centrom Sarajeva pjevač se fotografisao sa ljubiteljima njegovih pjesama koji su mu dijelili komplimente i govorili da je kao vino i da mu godine ništa ne mogu.

- Lonac ide na vodu sve dok se ne razbije - prokomentarisao je Bebek.