Željo gostuje Sarajevu: Manijaci pripremili iznenađenje za derbi na Koševu

Objavljeno: 19.05.17 u 16:11

Veliki gradski derbi, duel Sarajeva i Željezničara, koji se igra sutra na Koševu, mogao bi riješiti pitanje osvajača šampionske titule.  

Želju će sa Juga bodriti 1.725 navijača
Želju će sa Juga bodriti 1.725 navijača

Plavi bi u slučaju pobjede ili remija došli na korak do titule, a teoretski, šanse za osvajanje titule prvaka BiH ima i Sarajevo.

I prije utakmice tenzije su na viskom nivou. U stvari, sve je počelo još prošlog mjeseca kada je Uprava Željezničara odbila uslišiti zahtjev FK Sarajevo i gostima dodijeliti 1.500 ulaznica za derbi na Grbavici.

Stoga su Horde zla bojkotovale derbi, a FK Sarajevo je sada gostima sa Grbavice dao samo 1.725 ulaznica za južnu tribinu, što je pet posto kapaciteta stadiona Koševo.

Uprkos tome Manijaci će bodriti Plave, a za gostovanje na Koševu pripremili su iznenađenje.

- Prodaja karata je u petak od 14.30 do 18 sati. Mjesto prodaje ulaznica je kancelarija pored Plavog salona na zapadnoj tribini Grbavice. Nemojte dolaziti, ako ste svjesni da ima neko ko više zaslužuje da kupi ulaznicu. Cijena karte i majice je 20 KM. Kartu bez majice nećete moći kupiti. Ulazak na južnu tribinu neće biti dozvoljen bez majice. Neka naša pjesma odjekuje i nosi Plave sve do pobjede – piše u saopćenju Manijaka.