navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bez slavnog glumca

Zna se i zašto: Novi film iz franšize Rockyja ruši rekorde, ali u njemu nema Stallonea

Novi nastavak vrlo uspješne sportske drame o Adonisu Creedu ruši rekorde gledanosti i uživa pozitivnu kritiku, ali to je i prvi put da u franšizi o Rockyju Balboi nema Sylvestera Stallonea.

Objavljeno: 08.03.2023. u 08:35
get url
text

Iako je u filmovima o "Creedu" u fokusu Adonis Creed, sin Apolla Creeda kojeg glumi Michael B. Jordan, Stallone je u prva dva dijela igrao važnu sporednu ulogu, dio priče u prva dva nastavka odnosio se i na njega, a zbog odlično urađenog posla zaradio je i nominaciju za Oscara. Međutim, u trećem se nastavku iz serijala o sinu Rockyjevog najvećeg rivala Stallone uopće ne pojavljuje.

Rediteljsku palicu prvi put preuzeo je Michael B. Jordan, a scenarij su pisali Keenan Coogler i Zach Baylin, dok se Stallonea navodi samo kao jednog od producenata, iako filmovi tehnički pripadaju Rockyjevoj franšizi.

U trećem nastavku "Creeda" Rockyjevo ime spominje se u filmu nekoliko puta, ali nije objašnjeno gdje je on i šta se s njim dogodilo.

Stallone je, podsjetimo, glumio u svim dosad snimljenim filmovima iz franšize, i to u periodu od 47 godina, a jedan od razloga zbog kojeg ga nema u devetom nastavku je sukob s producentima oko kreativnog razvoja trećeg nastavka "Creeda".

Cooglerova i Baylinova priča nastala je u suradnji s Ryanom Cooglerom, a scenarij je na kraju ispao znatno mračniji i više liči na triler nego na sportsku dramu, piše Variety. A Stallone se baš i nije slagao s tim.

- To je baš žalosna situacija jer ja znam dobro kako je ovaj film mogao ispasti. Odveli su ga u smjeru koji je potpuno drugačiji od onog u kojem bih ja išao. Jordanova i njihova filozofija je potpuno drugačija. Želim im sve najbolje, ali ja sam sentimentalan tip. Ja volim da moji heroji u filmovima dobiju batina, ali ne volim da postaju mračni. Mislim da je ljudima dosta mraka - rekao je Stallone za The Hollywood Reporter.