- Iako sam imao namjeru da se više ne oglašavam po pitanju kiseonika, nakon saznanja o tome šta je Vlada RS-a uradila, odlučio sam reći sljedeće - čuo sam za njihovu krivičnu prijavu, to sam i očekivao, a i dotakao se u svom intervjuu prošle sedmice, rekavši da su patetični u svojim pokušajima da prikriju kriminal, odnosno zločin. Mada, sad vidim da su otišli i nekoliko koraka dalje. Strah ih je u međuvremenu otjerao u očaj, a očaj ih, opet, tjera da povlače ovakve poteze – kazao je Zolak.

VEZANI TEKST - Zolak nakon krivične prijave Vlade RS-a: Očaj ih tjera da povlače ovakve poteze, idu na sve ili ništa

On ističe da Vlada RS, odnosno oni koje ona predstavlja, a to sigurno nije narod, računaju da će im, zbog razvoja situacije, jedno lažno prijavljivanje, odnosno još jedno krivično djelo, biti najmanji problem.

- Narodnim jezikom rečeno, idu na sve ili ništa. Bitno je da građani razumiju zašto oni to rade. Oni, u stvari, ne napadaju mene, Aleksandra Zolaka, nego ono što ja predstavljam, a to su istina i institucija. Njima, kakvi god da su, jasna je jedna stvar- a to je da ih u ovom konkretnom slučaju samo istina i institucije zajedno mogu kazniti.

Na kraju, pošto vidimo da će Vlada RS nastaviti sa ovom pravosudnom farsom, te budući da sam direktor agencije kojoj je cilj zaštita zdravlja stanovništva, poručujem da će institucije, oličene u sudijama i tužiocima, imati priliku da zajedno sa mnom, koji će argumentovano predočiti istinu, podijele pravdu i na taj način konkretno pokažu da zakoni vrijede jednako za sve u ovoj zemlji – dodao je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.