open-navfaktor-logo
search
Predsjednica Kriznog štaba
Aida Pilav koronu dobila od brata, e-mailom obavijestila premijera da je pozitivna
Predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo Aida Pilav e-mailom je obavijestila premijera Kantona Sarajevo da je pozitivna na koronavirus te da se radi o porodičnom kontaktu.
19.10.2020. u 12:40
get url
text

- Koristim priliku da vas obavijestim da ću u narednom period biti odsutna sa posla jer mi je PCR test urađen 17.10.2020. godine pokazao pozitivnost na COVID-19. Dakle, radi se o porodičnom kontaktu, moj brat, koji je na COVID-19 pozitivan od 16.10.2020. sa kojim ne živim u istom domaćinstvu, a ja sam kontrolno išla na testiranje, kao jedan od potencijalnih kontakata. Potpuno sam bez simptoma, ali je pozitivnost utvrđena. Uvažavajući da sam asimptomatska, te uz moja stroga poštivanja epidemioloških mjera na preporučenim mjestima – nošenje maske, distance, kraća zadržavanja, neposjećivanje velikih skupova, mala je vjerovatnoća da sam mogla biti prijenosnik u prethodna dva dana, posebno jer nemam do sada niti jedan razvijen simptom – navela je Pilav u e-mailu upućenom premijeru KS Mariju Nenadiću i članovima Kriznog štaba.

Istakla je da se jučer javila porodičnom doktoru i nadležnom epidemiologu, te da je obavila potrebne razgovore sa kolegom infektologom i da je u samoizolaciji.

- U nadi da će sve proći bez posljedica na moje zdravlje i zdravlje mojih najbližih, obaveza mi je da Vas o istom obavijestim na ovaj način i sugerišem da, s obzirom na značajnu lokalnu transmisiju COVID-19 u Kantonu Sarajevu, a po zakonskim odredbama, hitno ovlastite osobu koja će predsjedavati Kriznim štabom Kantonalnoga ministarstva zdravstva, tačnije voditi proces, kako sam ga i ja vodila, a da ne bi dolazilo do zastoja u radu ovog savjetodavnoga tijela – navela je također Pilav, saopćeno je iz Vlade KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.