open-navfaktor-logo
search
Funkcioniranje vlasti
Ako nema sastanka u Sarajevu, ima u Banjoj Luci, Dodik sa Krišto i Čovićem
U Banoj Luci održan je sastanak čiji je domaćin bio predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik (SNSD) sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a i Borjanom Krišto (HDZ), predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.
11.12.2023. u 20:29
get url
text
Didik, Krišto, Čović
Didik, Krišto, Čović

Razgovarano je o funkcioniranju vlasti, usaglašavanju državnog budžeta.

- Najbliži saradnici i ja večeras smo u Banjoj Luci razgovarali sa Draganom Čovićem i Borjanom Krišto o funkcioniranju vlasti u institucijama na nivou BiH. Tema je bila usaglašavanje budžeta za sljedeću godinu u Vijeću ministara BiH - napisao je na mreži X Dodik.

Danas je u Sarajevu sa početkom u 14 sati trebalo da bude održan sastanak predstavnika državne koalicije, SNSD-a, HDZ-a i "Trojke" ali je otkazan.

VEZANI TEKST - Dodik: Nekima EU nije prioritet, nisu došli na sastanak; Konaković danas u Dohi

- Jutros smo saznali da na tom sastanku neće biti svi lideri partija koje čine to partnerstvo. Mi iz RS-a bili smo spremni da krenemo za Sarajevo, a onda vidimo da nije tačna priča sarajevskih političkih struktura da su evropska pitanja najvažnija tema ovog vremena - napisao je Dodik.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH danas je saopćeno da je ministar vanjskih poslova i lider NiP-a Elmedin Konaković danas na Doha Forumu u Kataru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.