open-navfaktor-logo
search
Državotvorna politika
AM SDA: I za usvajanje i za neusvajanje budžeta za opoziciju jest i bila bi kriva SDA
Povodom današnjeg usvajanja budžeta u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, ponašanja opozicije, oglasila se Asocijacija mladih SDA.
AUTOR: Samir Šišić
27.07.2020. u 22:16
get url
text
Haris Šabanović
Haris Šabanović

Podsjećaju kako treba da se zna da je usvajanjem ovog budžeta omogućeno održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini krajem godine.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

Asocijacija mladih SDA želi skrenuti pažnju javnosti na današnju odluku i ponašanje opozicije u Parlamentu BiH.

Naime, da budžet nije usvojen i da su izbori odgođeni ili otkazani, manje bitno je da ne bismo imali mira od opozicije koja bi svu političku energiju usmjerila ka prozivanju SDA. Bitnije je da bi državu uvukli u nove nestabilnosti i dopustili pojedincima, podržanim neodgovornom opozicijom, da građanima uskrate elementarna demokratska prava. I sada kad je budžet usvojen, dešava se isto jer ovakvoj opoziciji ne trebaju izbori i na ovakav način mogu postati samo još veća opozicija i dalje od vlasti.

Dese se onda fingirani amandmani, opozicija "brine za sudbinu građana", i onda očekuju podršku za tu predstavu za javnost, unaprijed oborivši sve što SDA predloži. Zanimljivo je također da su protiv usvajanja budžeta glasali predstavnici stranaka koji su prijetili protestima ukoliko se ne usvoji budžet, odnosno ukoliko se budžetom ne osigura novac namijenjen za organizaciju lokalnih izbora.

Najbitnije od svega jeste da je ova opozicija, ne tako davno, imala priliku da bude dio vlasti, čak i da bude na čelu te koalicije, ali nisu smjeli. Građani to nisu zaboravili, niti se to davno dešavalo jer kad ste vlast, postoji i odgovornost, treba šta znati i uraditi. Lakše je upirati prstom i kazivati kako bi to oni, da su samo smjeli.

Postalo je odveć jasno i da SDA donese najbolje moguće rješenje, isto opozicija ne bi podržala, jer dolazi od SDA, i to je jedini razlog.

Stranka demokratske akcije će uvijek biti na strani građana Bosne i Hercegovine koji našoj domovini žele dobro. Današnjim usvajanjem budžeta građani će biti u prilici da konzumiraju svoje aktivno i pasivno biračko pravo. SDA je danas iznova dokazala svoju državotvornu politiku i opredjeljenje, poslavši poruku da odgovornost prema građanima i državi Bosni i Hercegovini ne može i ne smije biti žrtva političkog populizma i komformizma."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.