open-navfaktor-logo
search
Prve reakcije
Amandmanima HDZ-a i Osmorke "skida" se 10 miliona od Željeznica FBiH; Sindikat: Zaustavit ćemo saobraćaj!
Samostalni sindikat izvršnog osoblja Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine reagirao je na informaciju da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojio prijedloge amandmana na budžet FBiH, kojim se "skida" 10 miliona KM od Željeznica FBiH.
26.01.2023. u 21:11
get url
text

- Upozoravamo sve aktere i zastupnike u Federalnom parlamentu da ovim direktno ugrožavaju egzistenciju radnika i cijele kompanije - navode iz Sindikata.

VEZANI TEKST - Zastupnički dom usvojio sve amandmane Osmorke i HDZ- a na budžet FBiH

Napominju da su "zastupnici ovim činom probudili bijes radnika, te da će oni kao Sindikat sigurno zauzeti stav i neće dozvoliti nikakvo političko prepucavanje preko Željeznica FBiH".

- Ovaj Sindikat ne interesuje politika nego radnik i kompanija. Izvršno osoblje je ono koje ima sve poluge da zaustavi saobraćaj, a to će se sigurno desiti u slučaju da ovaj amandman bude usvojen - navode iz Sindikata.

Napominju da željezničari imaju najmanje plaće u državi, da se trenutno kreće u pregovore za novi kolektivni ugovor, a da ovim činom zastupnika samo radnici mogu biti oštećeni.

- To nećemo dozvoliti i računajte na štrajk i zaustavljanje željezničkog saobraćaja, a time i kolaps privrede u cijeloj Bosni i Hercegovini - poručili su iz Sindikata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.