open-navfaktor-logo
search
Energetski projekti
Ambasadorica Izraela u Banjoj Luci i Mostaru: Podrška Čoviću za Južnu interkonekciju
Ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg sastala se 28. februara u Banjoj Luci s predsjednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanovićem. Dan kasnije u Mostaru razgovarala je sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH.
05.03.2024. u 21:02
get url
text
Peleg, Čović,
Peleg, Čović,

Ambasadorica je u Banjoj Luci s Dodikom i Cvijanović, između ostalog, razgovarala o situaciji na Bliskom istoku i pravu Izraela da zaštiti svoje građane, saopćeno je iz izraelske ambasade, prenosi Fena. 

Razgovaralo se i o projektima obnovljive energije i potencijalnim izraelskim investicijama u RS putem Privredne komore Izrael u BiH.

I tokom razgovora sa Čovićem u Mostaru razgovaralo se o energetskim projektima. Čović je ukazao na važnost energetske diverzifikacije i istaknut značaj projekta Južne plinske interkonekcije za energetsku nezavisnost BiH i njegove direktne koristi za sve  stanovnike.

Abasadorica je izrazila podršku Izraela Čovićevim naporima za poboljšanje energetske nezavisnosti BiH, te iščekivanje nastavka privredne saradnje i odličnih odnosa između dvije prijateljske države.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.