open-navfaktor-logo
search
Pozdravili odluku
Američka ambasada u BiH stala uz Schmidta, evo šta su poručili
Neuspjeh političkih stranaka da se odazovu pozivu visokog predstavnika od 7. aprila i postignu konsenzus i formiraju vladu u Federaciji BiH nije ostavio visokom predstavniku drugu opciju osim da djeluje, poručili su iz Američke ambasade u Bosni i Hercegovini. 
27.04.2023. u 19:18
get url
text

- Žalosno je što je visoki predstavnik morao intervenisati kako bi osigurao uspjeh osnovnog demokratskog procesa, međutim, jasno je da bi još jedno razdoblje vlade u tehničkom mandatu bilo štetno i destabilizirajuće ne samo za Federaciju BiH, već i za cijelu BiH. Pozdravljamo poziv visokog predstavnika strankama u Federaciji BiH da u narednom razdoblju razgovaraju o ustavnoj reformi, ali Federacija BiH ne smije ostati bez vladavine u međuvremenu.

Nadamo se da će sve stranke iskoristiti ovu priliku za uspostavu vlasti koja je građanima BiH bila uskraćena u protekle četiri godine. Bosni i Hercegovini je potrebna funkcionalna, učinkovita i odgovorna vlast u Federaciji kako bi se krenulo prema euroatlantskim integracijama. Pravi patriotizam ogleda se u stvaranju bolje budućnosti za sve građane - istakli su iz Američke ambasade. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.