open-navfaktor-logo
search
Gest za pohvalu
Amra i Edin Džeko uz djecu oboljelu od raka i tokom praznika
Kalendarska 2020. godina bila je posebno teška za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, a donijela je velike borbe, nove strahove.
31.12.2020. u 08:46
get url
text

Pored borbe sa rakom oni su se suočili i s novom borbom, balansiranjem po ivici između koronavirusa i svog krhkog zdravlja.

Bilo je potrebno mnogo odricanja i snage da ostanu koliko-toliko snažni kako bi se izborili sa oba problema, ali isto tako je bilo potrebno mnogo ljubavi i podrške od društva i dobrih ljudi.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" je uz pomoć svojih prijatelja i donatora sve vrijeme bilo tu uz njih.

Praznici su uvijek posebno vrijeme godine kada svi osjete uzbuđenje pred novom godinom, novim izazovima i ljepotama koje nosi sa sobom. Praznici su vrijeme darivanja, ljubavi, podrške i posebnih emocija.

Ujedno, praznici su prilika da drugima uljepšamo trenutak, dan ili život.

{$galerijaFotografija}

Ovi praznici bili posebni za djecu oboljelu od raka, jer su dobili posebnu pažnju od njihovih velikih prijatelja Edina i Amre Džeko.

- Edin i Amra su uvijek tu kada zatreba, u lijepim i manje lijepim danima. Oni su oslonac i uvijek sa sobom donose ljubav. Iako ih je pandemija spriječila da fizički budu tu, oni nisu dopustili da ih pandemija spriječi da pokažu da im je stalo i da brinu sve vrijeme. Za ove praznike pripremili su i poslali poklone za mališane koji se liječe na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli te su za svakog od njih poslali video poruku u kojoj su izrazili tugu što ih ne mogu posjetiti, ali su im uputili i riječi podrške i ljubavi - navodi se u saopćenju Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

- Radost i uzbuđenje kod mališana zbog poklona i onisu se mogli sakriti. Ovaj čin ljubavi izazvao je kod njih sreću, radost, ushit, a donio je bezbroj osmijeha. Osmijeh je na kraju jedino što se broji, jer nasmijati dijete u najcrnjim danima, danima kada se bori za život, je nešto neprocjenjivo - poručili su.

Ovaj gest djeci je dao novi elan, a raduju se trenutku kada pandemija prođe i ukaže se prilika da upoznaju svoje prijatelje Edina i Amru.

Amra i Edin Džeko obradovali djecu oboljelu od raka 31.12.2020.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.