open-navfaktor-logo
search
Štab civilne zaštite
Apel građanima Mostara na se pridržavaju mjera u vrijeme praznika
Štab civilne zaštite Grada Mostara apelira na građane Mostara da se pridržavaju svih donesenih mjera koje su na snazi, posebno u vremenu nastupajućih praznika, za kada su najavili pojačan nadzor MUP-a i inspekcijskih službi, a sve u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.
30.04.2020. u 17:07
get url
text

- Zbog nastupajućih praznika očekuje se pojačano kretanje građana te apeliramo da se pridržavaju svih donesenih mjera koje su na snazi. Posebno se to odnosni na naredbu kojom je zabranjeno okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu. MUP i inspekcijske službe grada Mostara će pojačano vršiti nadzor nad provedbom naredbe uz propisane sankcije za prekršioce - saopiopćili su iz Štaba nakon redovne sjednice.

Na sjednici je najviše pozornosti posvećeno pogoršanim prilikama u Gradu Mostaru koje se tiču pandemije koronavirusa, s činjenicom da je u posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na covid-19 testirano 258 uzorka, a da je pozitivnih u HNK-u ukupno 12 i to svi iz Mostara.

- Mole se građani da se pridržavaju svih preventivnih mjera - fizičke distance, nošenje zaštitne opreme (maske, rukavice) kao i svih ostalih mjera koje mogu biti od pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa. Također upućujemo molbu sugrađanima da maske, rukavice i drugi otpad odlažu na za to predviđena mjesta - navode iz Stožera.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.