open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno za Faktor
Bakir Izetbegović danas na saslušanju u SIPA-i
AUTOR: M. M.
28.05.2024. u 08:55
get url
text
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, bit će saslušan danas u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je za Faktor. 
Saslušanje Izetbegovića planirano je u 11 sati. 
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dobila je naredbu Tužilaštva Bosne i Hercegovine da sasluša Izetbegovića zbog navodnog raspirivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje.
Zbog istog su jučer saslušani i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i potpredsjednik Američko-evropske inicijative Reuf Bajrović. 
Povodom poziva na saslušanje Izetbegović je ranije kazao da se ovim šalje poruka svim Bošnjacima i svim bh. patriotama: da šute, da se ne suprotstavljaju, da budu svjesni ko ima kontrolu nad Tužilaštvom i SIPA-om i ko trenutno upravlja procesima.
- Naravno da nikada nisam izrekao niti jednu riječ koja bi mogla povrijediti pripadnika bilo kojeg naroda ili poticati na međunacionalnu mržnju i netrpeljivost. To, jednostavno, nije u mom biću, niti je to ikada bila politika SDA - kazao je Izetbegović. 
Dodao je da "ono što jeste govorio i što će uvijek ponavljati, jeste poziv za jačanje odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.