open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Bećirović i Cvijanović čestitali Pesah: U bh. društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice
AUTOR: Faktor
22.04.2024. u 10:25
get url
text
Denis Bećirović i Jakob Finci
Denis Bećirović i Jakob Finci
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputili su čestitke svim Jevrejima u BiH povodom Pesaha.
Bećirović je uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Predsjedništvo BiH.
- Uvaženi predsjedniče Jevrejske zajednice u BiH gospodine Jakobe Finciju, Vama i svim Jevrejima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom najvećeg jevrejskog praznika Pesaha.
U bosanskohercegovačkom društvu Jevreji su stoljećima dio multireligijske zajednice. Jevreji su ugradili svoju kulturu, vjeru, jezik i tradiciju u multikulturalno bit će Bosne i Hercegovine, gradeći aktivni suživot u slobodi, miru i uvažavanju s drugim narodima i vjerskim zajednicama.
Neka univerzalne poruke slobode, nade i vjere u bolje sutra, koje donosi Pesah, budu dio sveukupnog društvenog preobražaja u Bosni i Hercegovini.
Od srca želim da Pesah donese radost u vaše domove i srca i da najveći praznik Jevreja provedete u zdravlju, sreći i zadovoljstvu, u krugu porodice, dragih prijatelja i susjeda - naveo je Bećirović u čestitki.
Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku jevrejskim općinama i svim Jevrejima u BiH.
- Povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha, upućujem vam najsrdačnije čestitke, sa željom da praznični dani budi ispunjeni ljubavlju, mirom i blagostanjem.
Neka ovaj veliki praznik nade, spasenja i vjere u bolji život, unese radost u srca onih koji ga slave i bude nadahnuće za još veće razumijevanje, uvažavanje i poštovanje drugog i drugačijeg -  navela je Cvijanović, saopćilo je Predsjedništvo BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.