open-navfaktor-logo
search
Godišnjica deblokade
Bećirović razgovarao s Dudakovićem: Odbrana države BiH je sveta dužnost
Povodom 28. godišnjice deblokade Bihaća i Krajine član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je u Bihaću sa komandantom slavnog Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine generalom Atifom Dudakovićem.
06.08.2023. u 17:13
get url
text
Dudaković i Bećirović

Denis Bećirović odao je priznanje generalu Atifu Dudakoviću za ogroman doprinos u borbi za odbranu Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije, kao i postratnoj izgradnji odbrambenog sistema Bosne i Hercegovine.

Bećirović je naglasio da su borci Petog korpusa, koji je predvodio general Dudaković, časno branili državu Bosnu i Hercegovinu u vrijeme potpunog okruženja Bihaća i Krajine. On je istakao da je to činjenica koja se mora reći jasno i glasno, jer da nije bilo boraca Petog korpusa Armije RBiH Bihać bi doživio sudbinu Srebrenice.

Sagovornici su naglasili da je od posebne važnosti sada u vremenu mira nastaviti zalaganje za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Saglasili su se kako je put države Bosne i Hercegovine u EU i NATO nezaustavljiv proces.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.