open-navfaktor-logo
search
Odata počast borcima
Bećirović u Cazinu: Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović prisustvovao je obilježavanju Dana Grada Cazina i 28. godišnjici deblokade ratnog Bihaćkog okruga. On je u Cazinu istakao da je "Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje".
06.08.2023. u 20:33
get url
text

Bećirović je s gradonačelnikom Grada Cazina Nerminom Ogreševićem položio cvijeće na centralnom šehidskom obilježju Grada Cazina i odao počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

On je, između ostalog, čestitao svim građanima Dan Grada Cazina i istaknuo važnost obilježavanja godišnjice deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

- Ovdje smo se okupili da se sjetimo važnog datuma u historiji Krajine i cijele Bosne i Hercegovine. Svake godine 6. augusta obilježavamo veliku pobjedu, dan kada je deblokirana Krajina i odbranjena država BiH. Taj datum zaista predstavlja pečat slobodi za koji su zaslužni borci Armije RBiH, među kojima posebno mjesto ima rahmetli Izet Nanić, komandant 505. Viteške bužimske brigade. Naša je obaveza da se sjećamo njihovog herojstva i žrtve koju su dali - poručio je Bećirović.

U okviru radne posjete Cazinu, gradonačelnik Nermin Ogrešević je informirao Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradu Cazinu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture, kao i o naporima na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta - saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.