open-navfaktor-logo
search
Put dug 450 kilometara
Biciklistički karavan iz Mostara krenuo za Vukovar
Deseti biciklistički karavan prijateljstva "Mostar - Vukovar" krenuo je danas ispred Doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.
28.04.2022. u 10:16
get url
text

Bicikliste je, između ostalih, ispratio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji nije krio zadovoljstvo što su njegovi sugrađani i ove godine uz herojski grad u Hrvatskoj. Karavan će do Vukovara pauzirati u Kiseljaku gdje je planiran doček sutra u popodnevnim satima.

- Prelijep je dan, a uzbuđenje je veliko. Nadamo se lijepom vremenu i tokom karavane. Svi su spremni, očekuju nas u Žepču, u Kiseljaku... Jedina želja u ovom trenutku je da nam put prođe bez problema. Ide ukupno 35 biciklista. Ovo je najveći karavan za Vukovar do sada. Još prije mjesec i po smo morali blokirati prijave zbog velikog interesovanja, s obzirom na to da je broj mjesta u autobusu kojim ćemo se vratiti, ograničen. Imali smo veliku podršku više gradova. Jučer su nam se pridružili biciklisti iz Hrvatske. U Vukovaru će nas na svečanoj večeri dočekati gradonačelnik. Petog dana boravka tamo ćemo posjetiti i Borovo Selo - rekao je mostarski biciklista Toni Zorić.

Put Vukovara krenula je i Suzana Kontić iz Drniša.

- Toni me više godina zvao da im se pridružim. Na prvu kada pomislim, previše je kilometara, ali nama Hrvatima je Vukovar u srcu i s ponosom idem tamo. Nije lako, ali u dobrom društvu je lakše. Mislim da je pred nama zanimljivih 450 kilometara - kazala je Kontić.

Prije polaska za Vukovar, mostarski biciklisti zapalili su svijeću pored spomenika na trgu Rondo te i na taj način odali poštu svima koji su nevino stradali u proteklom ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.