open-navfaktor-logo
search
Medijsko tržište
BIR televizija: U novoj sezoni još angažiranije biramo dobro!
BIR televizija u novu programsku sezonu od 2. oktobra kreće još posvećenije izvršenju svoje misije: afirmacije dobra, porodičnih vrijednosti, tradicije, kulture, dijaloga, suživota, tolerancije i svega onoga što krasi hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine i njenog naroda.
29.09.2023. u 14:30
get url
text

Uz novi vizualni identitet i rebrendiranje koje će ovoj TV kući dati dodatni impuls u pozicioniranju na medijskom tržištu, učiniti je jedinstvenom i prepoznatljivom među konkurencijom, BIR televizija će u predstojećoj programskoj sezoni nastaviti dosljedno djelovati na izvršenju svoje vizije i misije, u čemu je također jedinstvena na bosanskohercegovačkom televizijskom tržištu.

- Osnovni programski moto BIR TV i dalje će biti DOBRO! I ma koliko iz raznih razloga aktuelni trenutak u našoj zemlji bio složen, kompleksan i opterećen dnevno – aktuelnim političkim previranjima, Bosna i Hercegovina je zemlja dobrih i radišnih ljudi, uspješnih privrednika, istaknutih stvaralaca na svim poljima i svi oni zaslužuju svoje mjesto u medijskim sadržajima. Međutim, aktuelna bosanskohercegovačka medijska slika znatno je drugačija i na njoj uglavnom dominiraju sumorne, negativne i često destruktivne priče koje po nepisanom pravilu kreiraju i slično ukupno društveno stanje. Upravo stoga, BIR TV bira DOBRO kao lajtmotiv svoje programske ponude i to je ono što je, između ostalog, čini jedinstvenom - naveli su iz BIR televizije.

Profesionalno gledano, takvo opredjeljenje nikako ne znači zatvaranje očiju pred evidentnim problemima s kojima se građani svakodnevno suočavaju.

- Naprotiv, programski tretman takvih pojava bit će pojačan, ali ne zbog trke za senzacionalizmom, rejtingom i lajkovima, a što je česta praksa ovdašnjih medija, nego sa željom da BIR TV bude glas javnosti i dio rješenja gdje god je to moguće! - poručili su iz BIR televizije.

Upravo stoga najveći iskorak, kako su najavili, uz daljni razvoj i unapređenje sadržaja vjerskog karaktera, doživjet će informativni program.

- Dnevnik BIR TV bit će u tom smislu potpuno osvježenje u ponudi dnevnih informativnih emisija, s novim konceptom, novim pristupom u informisanju, širenju pozitivnih vijesti, i u potpuno novom "ruhu". Ono što se sigurno neće promijeniti je čvrsto opredjeljenje da BIR TV neće biti poligon za bilo čije antidržavno i nenarodno djelovanje te politikantstvo bilo koje vrste - dodaje se.

Dokumentarni programi iz vlastite produkcije te strani naučno - popularni i obrazovni sadržaji bit će i u novoj sezoni dominantna programska cjelina BIR TV.

Najbolja preporuka takvom opredjeljenju u planiranju nove programske šeme je izbor gledatelja.

- I u tom pogledu BIR TV jedinstven je primjer na našem medijskom tržištu. Umjesto jeftinih i po društvo pogubnih komercijalnih programa, BIR TV nudi kvalitet i sadržaje uz koje će vrijeme ugodno i korisno provoditi cijele porodice - istakli su iz BIR TV.

Bosanskohercegovačka kultura i tradicija u ponudi BIR TV bit će jedan od zastupljenijih programskih segmenata. Posebno značajno mjesto u tom dijelu pripada tradicionalnoj pjesmi sevdalinci koja će u različitim formama biti tematski okvir više emisija BIR TV.

- Bogato kulturno - historijsko naslijeđe i prirodne ljepote naše domovine, narodni običaji, znamenite ličnosti i njihova djela samo su dio nekih novih, ali i nekih već etabliranih programskih sadržaja BIR TV koje prepuštamo sudu javnosti već od naredne sedmice. Dosadašnja iskustva u takvom programskom opredjeljenju donijela su BIR televiziji stabilnu poziciju na medijskom tržištu. Gledatelji su prepoznali kvalitet i posvećenost misiji i uzvratili na najbolji mogući način - povjerenjem! - poručili su iz BIR televizije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.