open-navfaktor-logo
search
Potresno svjedočenje
Bivša supruga ministra Košarca o preživljenom nasilju: Rekao je da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda
Pet građana izlaže danas predstavke pred Privremenom istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.
28.07.2022. u 12:14
get url
text

Među njima je i Sanja Stanković, bivša supruga ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, koja je istakla  neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir, piše N1.

Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Košarca u Centru za socijalni rad odbijena je, na što je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka.

- Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačeno i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost - izjavila je Stanković pred članovima Komisije.

Stanković je istakla i da je trpjela brojna zastrašivanja, da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila napustili brojni prijatelji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.