open-navfaktor-logo
search
Neopoziva odluka
Bogićević pisao Nikšiću: Odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva
Bogić Bogićević uputio je pismo Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP BiH, u kojem ga obavještava da povlači kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva.
24.03.2021. u 19:31
get url
text

Pismo je uslijedilo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja je prekinuta nakon glasanja o predsjedavajućem Gradskog vijeća.

-Poštovani gospodine predsjedniče. Obavještavam Te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima "Četvorke", koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar "Četvorke", nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju. Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva - stoji u pismu Bogićevića.

On se zahvalio SDP-u na povjerenju koje su mu ukazali kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati - naveo je Bogićević.

E-mail koji je stigao i na adrese nekoliko novinara i redakcija u Sarajevu možete vidjeti ispod. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.