open-navfaktor-logo
search
Trenutno bez rješenja
Bošnjak nakon sastanka u ViK-u: Čekamo da menadžment kaže koliko novca treba za naplatna mjesta
Po primitku očitovanja, obavijest ćemo javnost o daljim potezima, kaže resorni ministar
AUTOR: A. G.-Z.
13.06.2024. u 07:46
get url
text
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja Kantona Sarajevo Bojan Bošnjak i menadžment Vodovoda i kanalizacije nisu postigli dogovor oko plaćanja računa za vodu, odnosno građani će do daljnjeg morati plaćati proviziju od 1,5 marku.   
Ministar Bošnjak svjestan je da se o ovom problemu "posljednjih sedmica povela žučna rasparava".
Kaže da su ViK-u odmah uputili dopis da se izjasne o samoinicijativnoj odluci da raskinu ugovor sa BH Poštom, te da su dobili dogovor "koji nas je malo iznenadio".
- Iznenađeni smo da prilikom donošenja odluke o gašenju naplatih mjesta u zajedničkim komunalnim centrima nije napravljena analiza koja bi pokazala koštanje jednog ili dva radnika. 
Također, iz VIK-a su samoinicijativno bez odluke Nadzornog odbora i bez mišljenja Ministarstva donijeli odluku da raskinu ugovor sa BH Poštom i da naplatu provizije prebace na račun građana. To vam je puna istina.
Imali smo sa menadžmentom ViK-a sastanak na ovu temu. Nažalost, nismo uspjeli naći kvalitetan zaključak. Čekamo da se menadžment Vodovoda izjasni o koštanju ponovnog uspostavljanja naplatnog mjesta unutar zajedničkog centra za komunalne usluge. Po primitku očitovanja, obavijest ćemo javnost o daljim potezima - kazao je resorni ministar.
Iz VIK-a su ranije saopćili da je ugovor sa BH Poštom bio na snazi od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. "gdje je preduzeće na svoj teret preuzimalo troškove provizije, a koji su u tom periodu iznosili više od 960.000 maraka".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.