open-navfaktor-logo
search
Saborski zastupnik
Božo Petrov negoduje zbog Izetbegovića: Izjave o Komšiću su šamar Hrvatima
Božo Petrov, zastupnik u Saboru Hrvatske i predsjednik stranke "Most", oglasio se u vezi s jučerašnjim sastankom Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, i Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, sa Andrejom Plenkovićem, predsjednikom HDZ-a Hrvatske. 
29.09.2020. u 13:42
get url
text
Božo Petrov
Božo Petrov

Petrov u svojoj izjavi objavljenoj na Facebooku negoduje zbog izjava Izetbegovića u Zagrebu. 

- Bosna i Hercegovina je država tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih njenih građana. Njezina evropska budućnost, stabilnost i funkcionalnost ovisi o tome koliko će sva tri konstitutivna naroda prihvatati i provoditi temeljna načela Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma.

VEZANI TEKST - "Aktivist za prava Hrvata" o Plenkoviću i Čoviću: Izetbegović im se "nagovorio", a oni šutjeli kao zaliveni

Izjave Bakira Izetbegovića u kojima opravdava i legitimira Željka Komšića, kao onog ko je uvijek bio na pravoj strani, direktna su pljuska hrvatskom narodu i udar na temelje Ustava BiH i Dejtona, kojeg je potpisala i Republika Hrvatska i o čijoj provedbi treba brinuti.

Antidejtonsko djelovanje Bakira Izetbegovića još više unosi nepovjerenje hrvatskog naroda prema institucijama BiH. Prava strana su uvijek istina i poštivanje Ustava, a nikako majorizacija i ugnjetavanje drugoga.

Samo puna jednakopravnost svih naroda i građana te legitimno političko zastupanje na svim nivoima garantiraju stabilnost i napredak cijele države. Sve druge izjave i radnje, protivne i presudama Ustavnog suda BiH te samom Ustavu, su udruženi politički poduhvat koji dekonstruira temelje Bosne i Hercegovine.

Hrvatski narod mora uživati maksimalnu zaštitu i pomoć Republike Hrvatske s ciljem osiguranja ravnopravnosti, opstanka i razvoja. Na tom putu moju snažnu podršku i pomoć kao i podršku Mosta uvijek će imati - navodi Petrov. 

Izetbegović je za hrvatsku televiziju RTL, između ostalog, komentirajući izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da "Komšić parazitira na štetu Hrvata u BiH", izjavio: 

VEZANI TEKST - Izetbegović za RTL: Komšićeva krivica je što nije učestvovao u UZP-u i što sada sa Prlićem nije u Hagu

-  To je vrlo ružna izjava. Komšić je znao dobiti po 400.000 glasova građana jer je uvijek stajao na pravoj strani. Krivnja Komšićeva je u tome što nije učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, što sada nije sa Prlićem i ostalima u Hagu. Ne treba vrijeđati ljude.

U vezi s izborom člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda ponovio je i u Zagrebu odranije poznate stavove i odredbe Ustava BiH: 

- On (Komšić) je odabran voljom građana. Mi ne možemo brojati krvna zrnca i zabraniti ljudima za koga će glasati. Rečeno je po našem Ustavu da mora biti izabran jedan Bošnjak, jedan Srbin i jedan Hrvat. Ne bošnjački, hrvatski i srpski predstavnik...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.