open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
Brojne ličnosti iz svijeta, BiH i Sarajeva se opraštaju od generala
Vijest da nas je napustio general Armije RBiH Jovan Divjak rastužila je brojne poznate ličnosti u BiH, Sarajevu, ali i cijelom svijetu.   
08.04.2021. u 22:41
get url
text

- Ovu bitku nažalost je izgubio. Danas nas je napustio naš general Jovan Divjak. Generale, hvala za sve one pobjede koje si donio, hvala za slobodu koju si nam zajedno sa svojim saborcima osigurao. Neka ti je lahka zemlja bosanska, napisao je bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

Glumac Izudin Bajrović kazao je kako se Divjak bunio kada ga se oslovljavalo sa generale.

- Već dugo se bunio ako bi ga se oslovilo sa "generale", namrštio bi se na to. Onda nisam znao kako da ga oslovim, ne može čika Jovo jer sam i ja mator, gospodin je bio ali da ga oslovim sa gospodine Jovo nekako mi je bilo sa previše distance, druze Jovo to je izumrlo, tako da sam na kraju izbjegavao da ga oslovljavam imenom, jer i da ga oslovim samo sa Jovo bilo mi je prenepristojno. A ustvari je bio baš to, naš Jovo, samo jedan. Zbogom dragi JOVO - napisao je Bajrović na Facebooku.

"Ne pucaj". Posljednji pozdrav generalu Jovanu Divjaku. Srebrenica Memorial Center

- Jako tužno je čuti za smrt velikog Jovana Divjaka. Pravi junak i gospodin; osobno divan čovjek. Puno mi je pomogao dok sam istraživao ono što je postalo moja knjiga "Kako se Bosna naoružala" - napisao je na Twitteru britanski historičar Marko Attila Hoare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.