open-navfaktor-logo
search
Dani bajramske radosti
Brojne Sarajlije i gosti uživali u koncertu na Baščaršiji
AUTOR: Anadolija
17.06.2024. u 22:38
get url
text
Koncert "Dani bajramske radosti"
Koncert "Dani bajramske radosti"
FOTO: AA
 Brojni građani i posjetioci Sarajeva i večeras su uživali u koncertu koji je na Baščaršiji održan pod nazivom "Dani bajramske radosti".
Koncert organizira Rijaset Islamske zajednice u BiH u saradnji s Gradom Sarajevo.
Na pozornici su večeras bili Armin Muzaferija, Ibrahim Bilčević i Ansambl Mesudijja.
Namjera je da ovakvi bajramski programi ukrase blagoslovljeno vrijeme građanima Sarajeva i mnogobrojnim gostima i turistima, te da se istaknu vjerske, kulturne i tradicijske vrijednosti praznika.
Koncert "Dani bajramske radosti"
- U našoj se domovini Kurban-bajram dočekuje više od 600 godina. Sarajevo je od svog osnivanja i podizanja dočekalo 575 Kurban-bajrama. U našoj bogatoj i dugoj bajramskoj tradiciji, svake godine prinosile su se stotine hiljada kurbana. Svi ti kurbani bili su zaštita i zamjena, ali i garant našeg postojanja i selameta na ovim prostorima - poručili su iz Islamske zajednice.
I gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je pozvala građane na koncert i da čuvaju našu historiju, adete i uživaju u ljepotama bh. tradicije.
- Drage moje Sarajlije, uživajte u izvedbama brojnih izvođača duhovne muzike prvog, drugog i trećeg dana Kurban-bajrama - poručila je gradonačelnica Karić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.