open-navfaktor-logo
search
Požurila skupljati lajkove na mrežama
Populizam Benjamine Karić prevršio mjeru: Osobu sa mentalnim poteškoćama predstavila kao vandala
AUTOR: R.F.
14.06.2024. u 15:10
get url
text
Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, od samog preuzimanja mandata davala je naznake da pripada najvećim populistima na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. S vremenom se pokazalo da je tu "titulu" i opravdala. 
Rezultati rada gradonačelnice prilično su skromni, ali zato ne manjka njenih poteza kojima se dodvorava građanima - glasačima. 
Nedavno je Karić častila penzionere iz Novog Sarajeva poklonima i putovanjem u Mostar, javnim novcem, naravno. Nije zaboravila da se na vrećice sa poklonima potpiše svojim imenom.
I šta je tu sporno?
Benjamina Karić je nedavno prijavila prebivalište u Novom Sarajevu jer će biti kandidatkinja Trojke za načelnicu te općine. Dakle, iznenadna ljubav gradonačelnice prema penzionerima Novog Sarajeva ima svoju pozadinu - glasove na izborima 6. oktobra. 
Prethodni primjer je samo jedan u nizu populističkih poteza. 
Onim sinoćnjim je već prevršila svaku mjeru.
- Bez obzira na napore koje lokalna vlast čini da našim sugrađanima ambijent učini ljepšim, a turistima grad privlačnijim, postoje pojedinci koji to žele obezvrijediti. Jako me rastužio video objavljen na društvenim mrežama u kojem su žardinjere cvijeća sa sarajevskog mosta bačene u rijeku. Apelujem na sve Sarajke i Sarajlije da ovaj grad zajedno učinimo ugodnijim mjestom za život i da se domaćinski ophodimo prema prijestolnici naše zemlje. Slučaj je odmah prijavljen nadležnim organima vlasti - slavodobitno je objavila gradonačelnica Karić. 
Gradonačelnica je u pokušaju da se dopadne građanima, za koje ona eto uljepšava grad, a neko joj kvari posao, prvo požurila na Facebook, umjesto da sačeka šta će joj "nadležni organi vlasti" reći. 
Još prethodne noći kada se Karić oglasila na Facebooku i objavila video starije gospođe koja baca žardinjere sa mosta, moglo se zaključiti da se radi o osobi kojoj zapravo treba pomoć, a ne da se s njom "maše" po društvenim mrežama i da joj se lijepi etiketa vandala!
Takve sumnje potvrđene su danas iz sarajevske policije. U MUP-u kažu da su provjerili slučaj i tražili asistenciju Centra za mentalno zdravlje u KS. 
"Nadležni organi vlasti", kako reče Karić, pobrinut će se za ženu koja je bacala žardinjere. Gradonačelnica snimak do momenta objave ovog teksta nije uklonila sa društvenih mreža. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.