open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Čampara: Novaliću su krivi svi osim onih koji su ga uvukli u sve ovo, a to je vrh SDA
- Iz cijele ove afere jedino mi je kao čovjeka žao Fadila Novalića. On nikad nije bio političar, to nije u njegovom habitusu, a sva ova dešavanja potvrdila su da je on jedan obični politički naivac, saopćio je delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i član Predsjedništva NiP-a, Aljoša Čampara, reagirajući na tvrdnje bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića o njegovog navodnoj ulozi u aferi "Respiratori".
29.01.2024. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - Novalić progovorio: Ambasada SAD-a, braća Čampare, NiP, Almir Badnjević stoje iza montiranja afere "Respiratori"

Čampara, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u Vladi koju je vodio Novalić, ističe da su "Novaliću krivi svi - mediji, tužilaštvo, OSCE, medjunarodna zajednica, američka ambasada, samo kao krivce ne prepoznaje one koji su mu i došli glave, oni koji su ga uvukli u sve ovo, a to je vrh SDA."
 
- Oni sada ostaju na slobodi, a Fadil ide na odsluživanje zatvorske kazne. Novalić je na osnovu SMS poruke primio po nalogu Asima čovjeka koji se bavi proizvodnjom malina, da dogovori sa njim kupovinu respiratora u vrijednosti nekoliko miliona. Bez naloga stranke takvu glupost Fadil sam nikad ne bi napravio. Ne zamjeram mu izjave ni optužbe na moj račun i nisam ih planirao komentarisati, jer u ovom trenutku dovoljno je teško njemu sa samim sobom - naveo je Čampara. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.